Kundalini Yoga er en terapeutisk yogaform, der afbalancerer, stimulerer og styrker dig både fysisk, mentalt og sjæleligt. Ved at anvende lette og enkle teknikker kombinere man fysiske øvelser, åndedræts teknikker og meditation i utallige variationer. På den måde aktiverer du din krops energisystem, udrenser eventuelle blokeringer og øger kroppen naturlige energiflow.

Kundalini Yoga boomer i disse år, hvilket kan skyldes at Kundalini Yoga er ekstrem hurtigvirkende sammenlignet med andre former for yoga. Hertil kommer, at mange mennesker har brug for at lære teknikker til anti-stress og mentalt overskud. I den stressede hverdag, mange af os lever i, bliver der mere og mere behov for at finde roen i sig selv og her kommer Kundalinien ind i billedet.  
Kundalini Yoga kaldes også ”Yoga of Awareness”, idet denne yoga form styrker din bevidsthed, både hvad angår din krop, dit sind, din sjæl og ikke mindst dit åndedræt.

Åndedrættet er en vigtig del af Kundalini Yoga, fordi du blandt andet ved at rette din opmærksomhed mod åndedrættet kan mærke, hvordan du har det.
Dit åndedræt og dine følelser er forbundet, og gennem åndedræt påvirker du din sindstilstand. Åndedrættet kaldes for (Prana) som betyder ”vores livsenergi” Et langsomt og roligt åndedræt hjælper eksempelvis til, at berolige nervesystemet hvorfor åndedrættet en vigtig og integreret del af yogaen.

Hvad kan du opnå gennem Kundalini Yoga?
Kundalini Yoga - også kaldet ”Householder’s Yoga” betyder, at den kan praktiseres af alle med udgangspunkt i den tid du har til rådighed den pågældende dag. Det betyder, at du har mulighed for at forene din yoga praksis med dit privat- og arbejdsliv.


I Kundalini Yoga følger man en helt bestemt rækkefølge af øvelser også kaldes en Kriya. Der er regler for hvordan hver Kriya skal udføres, dette for at opnå den optimale effekt.
Gennem denne kraftfulde og effektive yogaform, der anvender lette og enkle teknikker, får du afbalanceret alle kroppens funktioner og øger kroppens naturlige energistrøm.
 

Nyttige links:
www.3ho.org

www.yogibhajan.org
www.kundaliniresearchinstitute.org